Voorkom een (thuiswerk) burn-out

Voorkom een (thuiswerk) burn-out

Nu de zomervakantie voorbij is, stort heel Nederland zich weer volop in het werk. Voornamelijk vanuit huis. Voor velen is thuiswerken in ieder geval verlengd tot het einde van het jaar. En daar is niet iedereen even blij mee. Hoe voorkom je een (thuiswerk) burn-out? Oftewel, hoe zorg je voor een gezonde ‘work life balance’?

Balans is verandering onderhevig. Zie het als een mobiel wat beweegt. De hangers zijn levensgebeurtenissen – positief en negatief –  en andere interne en externe zaken die invloed hebben op je balans. Er komen af en toe nieuwe hangers aan of er gaan hangers af. Het mobiel heeft tijd nodig om weer in evenwicht te komen. Het is van belang om voortdurend aandacht aan je balans te besteden, zodat je mobiel niet te scheef gaat hangen. Ben jij nog in balans? Of zijn er zaken die aandacht vragen om de balans weer terug te vinden?

Balans, een leven lang werken

Bijna een jaar geleden hebben @Susanne Mentink en ik voor het eerst gesproken over hoe we onze expertise op dit vlak kunnen delen met anderen. Het idee van work life balance trainingen werd geboren. Critici spreken liever van ‘life balance’, omdat werk onderdeel is van het leven. Wij kiezen ervoor ‘work life balance’ te gebruiken, omdat balans ons inziens een leven lang werken is. We zien om ons heen zien dat het lastig is een goede balans te vinden tussen werk en privé. Zeker met veel thuiswerken geldt dat werk en privé vaak volledig door elkaar lopen. Het stressniveau neemt toe en daarmee ook de bijbehorende klachten als vermoeidheid, slecht slapen, (hoofd)pijn en een kort lontje. Fysieke klachten, maar ook een toename van psychische klachten als depressie, angst- en paniekklachten. Aangezien thuiswerken de komende maanden de maatstaf blijft, is het van belang dat je nieuwe routines gaat ontwikkelen.

Het geheim van een gezonde work life balance

Op zoek naar een nieuwe balans dus! Hoe doe je dat? Eerst wil je weten waar balans over gaat. Welke factoren zijn van belang? Om je een beetje op weg te helpen en je kennis te laten maken met ons, geeft Susanne a.s. dinsdagavond 8 september van 20.00 tot 21.00 een gratis webinar: HET GEHEIM VAN EEN GEZONDE WORK LIFE BALANCE. Doe je mee?

Opgeven via: info@work-life-balance.nl

Comments are closed.
Copy link
Powered by Social Snap